Известие

Collapse
No announcement yet.

Смяна на крушка трети стоп?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Смяна на крушка трети стоп?

Колеги забелязах, че не ми светят 2 крушки (ако е с крушки или е със светодиоди не знам) на третия стоп, който е в купето. Въпросът ми е някой сменял ли е крушките там и как. Поогледах че като сваля едни кръгли нещица и се сваля част от тапицерията на багажника, но повече не ми се занимаваше, като взема крушките ще се пробвам. Впросът ми е какъв тип са за да си ги приготвя преди да разглобя "половината" кола
    sigpic
    Alfa Romeo 156 2.4JTD
    Mazda CX-5

еее на всички ли им светят всички джаджи на третия стоп ???
    sigpic
    Alfa Romeo 156 2.4JTD
    Mazda CX-5

Comment

Първоначално публикувано от pifeca
      еее на всички ли им светят всички джаджи на третия стоп ???
      Ми не... но и аз не знам как се сменят

Comment

Много лесно се сменят след като стигнеш до третия стоп, дори в повечето случаи даже не са изгорели а правят лош контакт с масата.
        sigpic Alfasud/156 1.8ex
        156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Първоначално публикувано от Galeano
          Много лесно се сменят след като стигнеш до третия стоп, дори в повечето случаи даже не са изгорели а правят лош контакт с масата.
          ами ако може сподели малко опит, предполагам през багажника си стигнал до стопа, аз само свалих облицовката отгоре на багажника и видях че стопа е на някакви винтове отстрани но спрях дотук че нямах инструменти. Трябва ли да се отвива самия стоп или има капак отзад. И имаш ли спомен какъв вид са крушките евентуално да си взема 2-3 преди да го разглобявам.
          sigpic
          Alfa Romeo 156 2.4JTD
          Mazda CX-5

Comment

Ами до колкото си спомням стопа се рзглобява с 3 винта хванат е за задната кора с една врътка.
            Първо свали горното киче в багажника за да видиш от там дали няма да можеш да бръкнеш.Ако ли не се сваля цялата задна кора,като почнеш от задната седалка и двете кори на колонките преди задното стъкло като си много внимателен да не счупиш някоя щипка при демонтажа особенно при корите на задното стъкло!!!
            Крушките са малки подобни на светодиоди незнам какви са точно и от къде да си вземеш такива,но съм 95% сигурен че не са изгорели много са им шибани цоклите и от там няма контакт,като ги размърдаш малко ще светнат. Стопа няма капак сваляш го целия и после го разглобяваш
            sigpic Alfasud/156 1.8ex

Comment

Ами до колкото си спомням стопа се рзглобява с 3 винта хванат е за задната кора с една врътка.
              Първо свали горното киче в багажника за да видиш от там дали няма да можеш да бръкнеш.Ако ли не се сваля цялата задна кора,като почнеш от задната седалка и двете кори на колонките преди задното стъкло като си много внимателен да не счупиш някоя щипка при демонтажа особенно при корите на задното стъкло!!!
              Крушките са малки подобни на светодиоди незнам какви са точно и от къде да си вземеш такива,но съм 95% сигурен че не са изгорели много са им шибани цоклите и от там няма контакт,като ги размърдаш малко ще светнат. Стопа няма капак сваляш го целия и после го разглобяваш
              sigpic Alfasud/156 1.8ex

Comment

Остави това с кората,седалката и т.н.Няма смисъл.Развиваш 5 врътки на горната кора в багажника.Навеждаш се хубаво навътре и виждаш една черна кръгла пластмасова врътка с накатка.Развиваш я.Хващаш стопа от двата края и го измъкваш.Изтегляш един бял куплунг от скобата.След това разглобяваш стопа с отверка звезда и си сменяш крушките/те са от най -малките и са без цокъл/.Успех.

Comment

Остави това с кората,седалката и т.н.Няма смисъл.Развиваш 5 врътки на горната кора в багажника.Навеждаш се хубаво навътре и виждаш една черна кръгла пластмасова врътка с накатка.Развиваш я.Хващаш стопа от двата края и го измъкваш.Изтегляш един бял куплунг от скобата.След това разглобяваш стопа с отверка звезда и си сменяш крушките/те са от най -малките и са без цокъл/.Успех.

Comment

дано помогне
                    156/1.9JTD/2000г.

Comment

дано помогне
                      156/1.9JTD/2000г.

Comment

Благодаря на всички, тази неделя си оправих всички светлини и утечки. Сега всичко свети и индикацията за проблем със светлините изчезна.
                        sigpic
                        Alfa Romeo 156 2.4JTD
                        Mazda CX-5

Comment

и аз благодаря!!!
                          ех какво щях да правя без вас
                          Аlfa156 1.8TS 2000

Comment

Първоначално публикувано от zimin
                            и аз благодаря!!!
                            ех какво щях да правя без вас
                            Е супер и аз се чудя що свети индикацията на таблото от там ще е още днес ще ги сменя.
                            Алфа 156 1.9JTD 2003

Comment

Working...
                            X